iCook borns from the desire to meet our friends' demand for good, clean and fresh Italian food at an honest price.We specialize in authentic Italian food, both contemporary and traditional, with a passion for great, seasonal and local ingredients.Here at iCook we believe that cooking comes from the heart and we transfer that love and passion into great food.We will shop, cook, serve and clean up for you, all in the comfort of your home, or your friend's one, with the outmost respect for HACCP procedures and for your privacy as well.
We're also purveyors of fresh homemade pastas and ready to eat specialties, all elaborated with the same passion and love.


iCook nace del deseo de satisfacer las necesidades de nuestros amigos de una comida italiana fresca, buena y sana a precios honestos. Nos especializamos en la autentica comida italiana, sea la tradicional que la contemporánea, utilizando con pasión los extraordinarios ingredientes locales mas frescos. Aquí en iCook creemos que cocinar viene desde el corazón así que transformamos ese amor y pasión en excelentes platillos. Haremos las compras, cocinaremos, serviremos y limpiaremos por ti, todo en la comodidad de tu casa, o la de tus amigos, siempre en el respeto de los estándares igienicos mas altos y por supuesto de tu privacidad.
Somos también proveedores de pasta fresca echa a mano y de platillos listos para comer, todos elaborados con la misma pasión y el mismo amor.

Thursday, March 29, 2012

Fun with pasta

As I sadly realized from living in the US and Canada for over 15 years, too often people associate the word lasagne with the 4 inches thick brick of store bought ricotta, "meat sauce", thick acid deep red overboiled tomato sauce and greasy cheese that Italian American restaurants made popular. This atrocity, like many others "delicacies" found on thousand menus throughout the continent, is far from being authentic and has nothing to do with Italian food and the wonderful balance of flavours and textures of an authentic Lasagna alla Bolognese and all of its variations.
Those dishes are the offspring of early immigrant cooks that started slapping things together in order to feed numerous families and hungry multitudes of workers; Lasagna, or in its plural form, lasagne, is basically a whole pasta sheet that can, and not only, be layered and stuffed. This is a link to iCook's Facebook group where you'll find some examples... 

http://www.facebook.com/cookandthefly/posts/272436986172185?ref=notif&notif_t=like&__adt=3#!/media/set/?set=oa.379240855439893&type=1

One of my personal favourite uses for the sheet is the Rotolo, either small (whole) or large (sliced).
The almost infinite combinations of pasta flavourings, stuffings and sauces make it one of the most versatile ways to use a sheet of artisanal egg pasta...it's easier and less laborious to put together than ravioli and it's not boiled, which makes for a far superior taste and texture.

Go ahead and feel free to contact either of us here at iCook for a demonstration, a pasta class in the comfort and privacy of your own kitchen or, why not, a pasta sampling evening, let's call it a "Pasta Party" !


Diviértete con la pasta


Como tristemente he podido darme cuenta viviendo entre Estados Unidos y Canadá por mas de 15 años, demasiadas veces la gente asocia la palabra  lasagne a esa cosa alta 8 centímetros echa de ricotta del super, "salsa de carne", una espesa ácida ultra cocida salsa de tomate color rojo oscuro y ese queso grasiento que los restaurantes Italo-Americanos han echo tan popular. Esta atrocidad, como del resto varias otras "delicadezas" encontradas en miles de menús a lo largo del continente, esta muy lejos de ser autentica y nada tiene que ver con la comida Italiana y el maravilloso balance de sabores y texturas que se encuentran en una autentica Lasagna alla Bolognese y todas sus variaciones.
Esos platillos son la herencia de cocineros inmigrados que empezaron a mezclar cosas para así poder alimentar familias numerosas y multitudes de trabajadores hambrientos; Lasagna, o su plural lasagne, no es mas que una hoja de pasta que puede, y no solamente, ser apilada y rellenada. Aquí les va un link  a la pagina Facebook de iCook en donde podrán trovar algunos ejemplos...


http://www.facebook.com/cookandthefly/posts/272436986172185?ref=notif&notif_t=like&__adt=3#!/media/set/?set=oa.379240855439893&type=


Uno de mis usos favoritos para la hoja de lasagna es el Rotolo, ya sea chiquito (toda la hoja) o grande (varias hojas luego rebanadas).
Las combinaciones casi infinitas entre sabores de pasta, tipos de rellenos y diferentes salsas, hacen del Rotolo  una de las mas versátiles formas de utilizar una hoja de pasta fresca con huevos echa en casa...es menos laboriosa de preparar que un raviolo y  no se hierve, lo que lleva el Rotolo a un nivel de textura y sabor superiores.
Anímense entonces y siéntanse libres de contratar cualquiera de nosotros aquí en iCook para una demostración, una clase de pasta en la comodidad y privacidad de su propria cocina o, porque no, una tarde de probaditas de pasta, una "Fiesta de Pasta"!

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